Skønne Jylland

skoenne-jylland-paa-noergaards-hoejskole-2017

Brochure – klik på billedet

-højskole, natur, historie, kultur og udflugter i hjerte af Jylland

Skønne Jylland på Nørgaards Højskole henvender sig til dig, som gerne vil opleve højskole, foredrag, fællesskab, besøge attraktioner, spændende museer, seværdigheder, interessante personligheder og unik natur i det skønne Jylland.

Udflugter på programmet i 2017 er følgende:

  • Jyllands Hede og kartoffeltyskerne – heldagsudflugt som begynder i Grønhøj med museumsbesøg, fortælling, underholdning og frokost på Grønhøj Kro. Herefter til Kongenshus Mindepark, som er en hyldest til hedens opdyrkere. Derfra til Grove og Kølvrå, hvor vi blandt andet skal besøge KFUM’s soldaterhjem og høre mere om deres uvurderlige hjælp til krigsveteraner og i felten (udflugten er kun på programmet i uge 41).

     

  • Spændende udflugt til Memphis Mansion – A Dream Come True, hvor vi skal opleve hele to store personligheder. For det første skal vi selvfølgelig høre om Elvis “King of Rock’n roll” og opleve Memphis Mansion, som er en hyldest til Elvis med atmosfære af sydstatscharme og stil. Vi skal også høre historien om ildsjælen Henrik Knudsen, som er Elvis-købmand og hans livsværk Memphis Mansion. Udvendigt er huset identisk, men indvendigt er det tilpasset med museum, Diner og shop. Hvert eneste rum er inspireret og dekoreret med “elementer” fra Graceland i Memphis. I løbet af vores besøg er der kaffe og kage i Diner’en.

  • Udflugt til Domkirkebyen Viborg med rundvisning på Skovgaardmuseet og besøg i Domkirken,  som er dekoreret med Joakim Skovgaards imponerende freskomalerier, der gengiver scener fra bibelens fortællinger fra Adam og Eva og til de sidste tider. Herefter kort rundtur i den ældste bydel med Latinerhaven, Hans Tausens mindeplads, Kongehyldningen og Stænderpladsen ved Vestre Landsret. Turen fortsætter til det naturskønne og historiske område ved Hald Sø og Dollerup Bakker, hvor vi skal nyde vores eftermiddagskaffe.

KursustitelUge nr.Start datoSlut datoPrisPris børnTilmelding
Skønne Jylland - m. IDA1615/04/1821/04/184650Optaget
Skønne Jylland4107/10/1813/10/184650Klik her
Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.