Lange kurser – forløb

Kommende elevhold

Forårs-semester 2018, 21. januar til 16. juni 2018, 21 uger (ekskl. New York)
Forårs-semester 2018 (2. optag), 25. februar til 16. juni 2018, 16 uger (ekskl. New York)
Efterårs-semester 2018, 12. august til 15. december 2018, 18 uger (inkl. New York)
Efterårs-semester 2018 (2. optag), 16. september til 15. december 2018, 13 uger (inkl. New York) 

De første dage på højskolen
I dine første dage på Nørgaards Højskole bruger vi tiden på at introducere alle vores linjefag og valgfag, således at du kan få valgt det skema, der passer præcis til dig. Via din tilmelding har du allerede markeret et uforpligtende valg af linjefag, men du vælger altså først definitivt dine fag i løbet af de første dage på skolen. Den almindelige skema-undervisning starter herefter onsdag eftermiddag.

Sociale aktiviteter fylder meget i introugen, hvor vi gør rigtigt meget ud af at du hurtigt lærer dine nye højskole-kammerater godt at kende. Intro-ugen afsluttes altid med et brag af en fredags-fest, hvor du bl.a. vil opleve Nørgaards forrygende lærerband.

Indkvartering
Man indkvarteres på dobbeltværelse og får således en room-mate på sit højskoleophold. Dobbeltværelserne ligger i såkaldte “hak” på vores elevgange og i hvert “hak” er der 2 dobbeltværelser, 1 toilet samt 1 badeværelse. Dvs. at 4 personer af samme køn deles om 1 badeværelse og 1 toilet.

Almindeligt skema
Efter en tætpakket introuge, som har fået dig til at føle dig hjemme på højskolen, går de følgende uger med almindelig skemaundervisning via de mange spændende fag du har valgt. Hvis du har fortrudt nogle af dine valg ser vi gerne at du hurtigst muligt snakker med dine lærere om evt. at skifte.

På forårsholdene bliver der ca. halvvejs i gennem opholdet udbudt nye valgfag. På såvel forårs- som efterårsholdene følger man de samme linjefag gennem hele opholdet. (>>ugeskema)

Med Outdoor til Norge
Vælger du Outdoor skal du på outdoor-tur til Norge i løbet af dit ophold. Turen er obligatorisk og koster 2500 kr. På forårsholdene tilbydes Outdoor-eleverne desuden en vinterfjelds-tur ligeledes til Norge. Vinterfjeld-turen er et ekstra tilbud som det koster 2750 kr. at komme med på.

Filmskuespiller-workshop
Vælger du Filmskuespil skal du i løbet af dit ophold deltage i en professionel workshop med anerkendte folk fra branchen (castere, instruktører m.fl.). Der er en egenbetaling på 2.000 kr. for deltagelsen.

Foto
Vælger du Foto skal du flere gange i løbet af dit ophold på tur for sammen med dit foto-hold at finde nogle særligt spændende locations. For at dække transport, indkøb af diverse rekvisitter, forplejning undervejs mm. opkræves 1500 kr. i egenbetaling for elever på Foto-linjen. Desuden skal foto-elever have et abonnement på Photoshop. Det koster pt 92,50 kr. pr. måned. Endelig skal du som foto-elev medbringe dit eget kamera.

Outro
Den sidste uge på højskolen, bruges på fælles aktiviteter, ekskursioner, evaluering, oprydning og rengøring af skolen. Om torsdagen holder vi en stor afslutningsfest mens fredag aften er den mere formelle afslutning på dit højskoleophold med middag, taler, uddeling af højskolebevis mv.

Genganger
Flere bliver så glade for højskolelivet på Nørgaards Højskole at de gerne vil tage en tur mere. Man har derfor mulighed for at ansøge om at blive såkaldt genganger-elev og fortsætte på højskolen på det efterfølgende semester. Det sker til en yderst favorabel pris, og du vil blive præsenteret for muligheden i løbet af dit ophold.

Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.