Adventuresport

Du kigger ned på kortet. I løber på en lille skovsti. Træernes tætte lysegrønne blade skaber nærmest en tunnel gennem skoven. Posten skal være lige her i nærheden. Din holdkammerat får øje på den et splitsekund før dig, og I løber fælles over for at notere bogstavet på posten. Nu skal I bare ned til søen. Næste post er på den modsatte bred. I hopper i vandet. Du kan mærke det kolde vand skvulpe omkring dig, men kroppen er stadig varm efter løbeturen. Det føles helt underligt at svømme med løbeskoene på. Som I ligger derude midt i søen, kigger I på hinanden og griner! Tænk at ligge herude og plaske rundt på en helt almindelig onsdag.

Fysiske udfordringer med naturen som ramme
På adventuresport vil du få mudder under skoene, sved på panden og opleve naturen på nye måder i et stærkt forpligtende fællesskab med dine holdkammerater. Adventuresport er fysiske udfordringer og eventyr under åben himmel.

Tanker bag faget
Adventuresport har glæden ved bevægelse og naturen som udgangspunkt for undervisningen. Vi præsenterer en række forskellige sportsgrene for dig. Der er dermed god mulighed for at du personligt finder glæde og passion ved mindst en af disse sportsgrene. Vi vil gerne give dig oplevelsen af, hvor fedt det er at bevæge sig og bruge sin krop på forskellige måder.

Vi søger ligeledes at udfordre dig. Der bliver rum til og mulighed for at presse sig selv. Ved at takle disse situationer kan du lære meget om dig selv og flytte dig mentalt. 

Adventuresport er som udgangspunkt en holdsport. Derfor arbejde vi også en del med, hvordan man er en del af et team. Du vil opleve at blive en del af et forpligtende fællesskab, hvor vi griner og har sjovt sammen. Vi deler hverdagens oplevelser med hinanden og gør hinanden bedre.

Hvad skal vi lave
På adventuresport får du lov at prøve kræfter med en række forskellige sportsgrene indenfor outdoor idræt. Det kan være alt lige fra swimrun, mountainbike og orienteringsløb til klatring, kajak og teambuildingsopgaver. 

Hen over semesteret arbejde vi bl.a. med de tekniske færdigheder som ligger til grund for aktiviteterne. Det vil sige, at vi fx øver os på at finde vej ved hjælp af kort og kompas, ligesom vi arbejder med de teknikker som kan gøre dig bedre og mere tryg ved at køre mountainbike i skoven.

Der vil også være helt almindelig fysisk træning på programmet, hvor det bare handler om at komme ud og give den gas på cyklen, i løbeskoene eller i kajakken. Hertil kommer en smule styrketræning indendørs i vores fitness lokale, som kombineres med teoretisk undervisning omhandlende emner som fysisk træning, træningsplanlægning, ernæring og kropsidealer.    

Udover den daglige undervisning tager vi også på udflugt. Det kan fx være, at vi tager til Silkeborg og cykler mountainbike på et Danmarks sjoveste mountainbike spor, eller løber orienteringsløb med pandelampe på i bunkerne ved Silkeborg bad. Vi vil også forsøge, i løbet af opholdet, at deltage i officielt adventure race uden for skolens rammer.   

Ligeledes vil der være et par linjedage, hvor du får lov at prøve dig selv af med et langt 12 timers adventure race. Her kommer I rigtig ud på eventyr!    

Hvad kræver det af forudsætninger
Adventuresport er for alle. Vi differentierer undervisningen således at vi kan træne sammen på kryds og tværs af fysisk niveau og formåen. Du skal blot have lyst og energi til fysisk aktivitet som foregår udendørs hele året.

Faciliteter
På Nørgaards Højskole har vi skov, dal, Gudenåen og Tange Sø lige uden for døren, hvilket giver mulighed for en bred variation i aktiviteter.

Herudover har skole en udendørs klatrevæg, mountainbikes, SUP-boards, kanoer og kajakker til rådighed. Hvis du har din egen mountainbike, må du selvfølgelig gerne medbringe den, men det er ikke en nødvendighed, da skolen stiller cykler til rådighed til brug i undervisningen.   


Linje-ansvarlige: Sune Elmose og Laura Lambæk
E-mail: sune@nrgaard.dk laura@nrgaard.dk

Mangler du svar på noget?

Vi er her næsten 24-7, så send dine spørgsmål om højskoleophold her, og så vender vi tilbage til dig snarest.