Bæredygtighed

Verden er ved at gå under – eller er den? Og hvad kan vi gøre ved det? Og kan man tillade sig at gå op i karriere, familie, drømme og hobbyer i stedet for at sætte alt ind på at redde kloden?

I Bæredygtighed undersøger vi sammen hvad der er op og ned i klimadebatten og den bredere bæredygtighedssnak. Vi starter med at få et overblik over hvad bæredygtighed betyder, og på hvilke punkter vi mennesker ikke lever bæredygtigt lige nu. Derefter dykker vi ned i en række emner i cirka en uge af gangen, og bliver derved klogere på energi, affald, mad, transport, underholdning, kultur, kommunikation, traditioner, politik og aktivisme – alt sammen set gennem den bæredygtige kikkert.

Ofte er det bæredygtige valg også et kompromis med komfort, og derfor vil vi også bruge en del tid på at undersøge, hvor vi hver især er villige til at gå på kompromis. Det gør vi gennem hverdagseksperimenter, hvor vi prøver os frem med at ændre små og store vaner. Derudover vil vi snakke om, hvad vi tror på gør en forskel – om det f.eks. er indsatsen værd at droppe flyrejser eller hækle alle sine vatrondeller, eller om vi lige så godt kan læne os tilbage og håbe at FN, EU eller USA får styr på det hele.

Og så vil vi også kigge på hvilke psykiske mekanismer, der mon kan forklare, at de fleste af os fortsætter med at leve som vi plejer, selvom overskrifter og forskere råber vagt i gevær og kalder på forandring.

Ud over de ugentlige eksperimenter vil al snakken også blive krydret med både konkrete projekter, hvor vi f.eks. vil give gammelt tøj og genbrugsfund nyt liv samt få fif til bæredygtig madlavning, men også med besøg af spændende mennesker, udflugter til interessante steder og med muligheden for at stable et større projekt på benene.

Alle er velkomne på Bæredygtighed, og snakkene bliver kun mere interessante af at vi ikke alle er ens. Så kom endelig med – uanset om du er veganer og ikke har købt nyt i et år, eller bare er nysgerrig på hvad CO2-kvoter, drivhuseffekter og upcycling egentlig er for noget.


Linje-ansvarlig: Sofie Skyum
E-mail: sofie@nrgaard.dk

Først 5 km kuperet løbetur i skoven og så hjem på højskolen til en omgang TRX !
Fed start på forårets valgfag
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #trx #trxdanmark #fordivielskermidtogvestjylland #fællesskab #sammenhold #træning #sport #udfordring
Skemaet for foråret gennemgås. Der er mange fede fag at vælge imellem. Skemaet kører i halvdelen af semestret. Herefter vælges nye valgfag til den sidste periode af opholdet.
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #nyeelever #introdage #intro #forår2022 #forår22 #oplevelser  #udfordringer #vihardetgodt #nystart
Kære kommende elever.

Vi ved, at mange af jer lige nu spørger jer selv, om vi kommer til at kunne starte som planlagt søndag den 16. januar.

Til det kan vi svare, at det forventer vi, hvilket bekræftes af de udmeldinger vi i dag har fået fra vores fællesforening, Folkehøjskolernes Forening Danmark. 

Med Covid-19 ved man dog aldrig, og vi vil holde jer orienteret, hvis situationen ændrer sig.

Husk at tjekke jeres indbakker inkl. spambakken om der er nyt fra os. Hertil sender vi den vigtigste information, og allerede midt i december sendte vi den seneste opdatering frem mod semester-start. Der findes vigtige oplysninger i nyhedsmailen, der er sendt via Mailchimp, så få den læst, hvis du ikke allerede har gjort det.

Vi glæder os til at se jer.

Mange hilsner fra Nørgaards Højskole.
Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.