DANS

Du står blandt dine venner på træningsgulvet. Du tager en dyb indånding – puster ud – og smiler. Om lidt skrues der op for musikken. Den skal fylde dansesalen med lyde, ord og rytmer, og din krop med bevægelser og sprog. Du gennemgår trinene i hovedet. Forsøger at sætte dem i system. Din krop er varm, stærk og fokuseret. Du tørrer svedperlerne af panden, og kigger i spejlet. Du opfanger et stort smil fra sidemanden, der begejstret klapper alle i gang. I står nu allesammen på tåspidserne og tripper. I hepper på hinanden. Koncentrerede og ivrige. En dyb indånding igen. I er klar. Du er klar. Musikken tændes. Dans!

Kreativt fællesskab for alle
Dans er rytme og styrke, såvel som sprog og historiefortælling. På Dans vil du opleve et kreativt og stærkt fællesskab, hvor nysgerrighed for krop og bevægelse er i centrum.

Tanker bag faget
Det er svært at sige “dans” uden at forbinde det med glæde, energi og store smil. Du bliver bare i godt humør af at bevæge dig til god musik. Særligt når du gør det sammen med andre. Men dans er også meget andet. Dans er atletisk og kunstnerisk på samme tid. Du får bevæget dig, trænet din udholdenhed, og bliver stærkere – men dans er også et sted, hvor du er kreativ, sætter dig selv på spil, hvor du har noget på hjerte, og hvor du lærer, at fortælle historier med din krop. 

Hvad skal vi lave
Contemporary dance, hip hop, ballet, jazz, improvisation, komposition, girly, urban fusion, groove og musical.

På Danselinjen fokuseres undervisningen omkring hovedfagene contemporary dance og hip hop, og herunder er udvalgte stilarter blevet prioriteret som en del af skemaet. På danselinjen sigter vi efter et inspirerende, motiverende og trygt træningsmiljø, hvor der er tid til at nørde både tekniske og koreografiske udfordringer. Udover en solid teknisk grundtræning og en masse koreografier, skal du også lære selv at udvikle og optræde med koreografi. Du skal afprøve nye bevægelsesmønstre, opbygge styrke og smidighed, og udforske dit eget individuelle udtryk.

Gæsteundervisere og ekskursioner

Forløbet byder på dygtige gæsteundervisere, der hver især er fagnørder indenfor deres foretrukne urbane eller klassiske stilart. Gæsteunderviserne vil du både møde i vores egen dansesal på højskolen, men også til workshops udenbys. På danselinjen tager vi nemlig også på ekskursioner ud af huset for at se spændende danseforestillinger, og medvirke i workshops hos spændende danseaktører i branchen. Tidligere ekskursioner har budt på workshops hos Holstebro dansekompagni og shows som musicalen Bodyguard og Pretty Woman samt danseforestillingen Bjørk.

Kræver det særlige forudsætninger
Dans er for dig, der ikke kan stå stille når musikken spiller, og alle er velkomne på danselinjen uanset niveau. Vigtigste forudsætning er, at du er åben for udfordringer samt klar på at rykke og udvikle dig.


Linje-ansvarlig: Julie Maria Bak Lage
E-mail: julie@nrgaard.dk

Mangler du svar på noget?

Vi er her næsten 24-7, så send dine spørgsmål om højskoleophold her, og så vender vi tilbage til dig snarest.