Keramik

Du står med dine holdkammerater i ovnrummet en sen aftentime. Hele dagen har set frem til, at ovnen skulle køle ned, og nu er det endelig ved at være tid. I din mave blafrer sommerfuglene – hvordan er det gået? I ser på hinanden, forventningsfulde, og smiler. Forsigtigt åbner I den tunge låge og trækker ovnens hylder ud. Der står alle de mange skåle, skulpturer, kopper og kakler, som I har brugt de sidste uger på omhyggeligt at forme og glasere. Det er ren magi. Glasurens kedelige grå farver er komplet forvandlede. I tager tingene ud, en for en, og endelig dukker dine ting frem. Nogle er helt anderledes end du troede. Nogle er bedre, end du havde håbet, og en af dine skåle er slet ikke til at genkende. Måske den lyseblå glasur ville være bedre i et tyndere lag? Du kan næsten ikke vente med at prøve. Du er helt høj og kan ikke få øjnene væk fra den skål, der nu pynter i vindueskarmen på dit værelse.

Kreativ formgivning
Keramik er en magisk proces, hvor du med dine egne hænder og en hel del kemi forvandler den mudrede masse til brugbare genstande.

Tanker bag faget
Der er masser af teknik i Keramik, og du oplever, hvordan du udvikler dig fra uge til uge og mestrer de forskellige håndværksmæssige processer. Det går fra 0-100 på ingen tid, og glæden ved at stå med et færdigt produkt, som du selv har lavet, er ubeskrivelig.

Men Keramik er også så meget andet. Det er en designproces, hvor du undervejs tager stilling til, hvordan dit produkt skal være. Det er form, farve og æstetik, men også funktion: Hvordan skal koppens kant, hank, volumen og overflade være? Hvad skal den bruges til? Hvad er mit helt personlige udtryk?

Keramik handler om at finde inspiration. Vi går på opdagelse i naturens udtryk, i andre keramikeres arbejdsmetoder, historiske perioder, eksistentielle tematikker og hverdagsrefleksioner.

Hvad skal vi lave
Ler kan bearbejdes på mange forskellige måder. Vi arbejder med de keramiske formgivningsteknikker modellering, pladeteknik, drejning, kvætsning og støbning. Du lærer forskellige dekorationsteknikker og glasurarbejde. Du lærer også at pakke og betjene højskolens to el-ovne, og hvordan man genanvender leret.

Vi arbejder praksis- og værkstedorienteret i højskolens helt nye veludstyrede værksted, og ved at veksle mellem bundne og frie opgaver vil du opnå en god materialeforståelse og godt teknikkendskab. Du får håndværksmæssige færdigheder, som gør dig i stand til at udvikle dine idéer i arbejdet med leret.

I undervisningen vil der være inspiratonsoplæg, opgaver og værkstedsdemonstrationer. Vi vil i fællesskab kigge på professionelle udøvere og keramikeres arbejde. Der vil være god tid til at fordybe sig i værkstedsarbejdet og tværfaglige projekter vil åbne op for samarbejde med andre linjefag.

Med god indsigt i den keramiske proces og materialer får du kundskaber, som gør dig i stand til at udvikle dit personlige udtryk og omsætte din idé til form.

Hvad kræver det af forudsætninger
Keramik er for alle, nybegyndere og øvede, som har lyst til at arbejde undersøgende og eksperimenterende med teknik, materialer, design og formudvikling.

Hvilke faciliteter har vi
Højskolens 233 m2 store keramikværksted åbnede i foråret 2020, og vi glæder os til at invitere indenfor til at opleve, undersøge og arbejde kreativt med keramikkens indhold og udtryk. 

Værkstedet er udstyret med el-drejeskiver, pladeruller, extruder, top-loader ovn,  kammerovn med udtræk og to raku-ovne. Som linjefagselev har du også adgang til værkstedet uden for undervisningstid.


Linjeansvarlig: Agnethe Bigum
E-mail: agnethe@nrgaard.dk

Vi har nu egen brygger ! Jesper Voldby som er vores  underviser på linjefaget "Vild mad og bryg" har netop bestået sidste etape af bryguddannelsen i København. Stort tillykke Jesper - vi glæder os til at smage med når du brygger med eleverne !
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #højskole #højskoleliv #øl #brygger #bryggeri #fællesskab #craftbeer #specialøl #ølbrygning #fordivielskermidtogvestjylland #bjerringbro
Så er der serveret ! Effektiv buffet når eleverne skal spise
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #højskole #højskoleliv #påhøjskole #frokost #buffet #mad #vihardetgodt #fællesskab #sammenhold #fordivielskermidtogvestjylland #bjerringbro
KUNSTLINJEN har lavet de her sjove tegninger. Uden at kigge på papiret, og uden at løfte tuschen fra papiret har eleverne tegnet hinanden. En sjov og god øvelse. De sjove tegninger hænger nu udstillet på elevgangen.
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #kunst #kunstlinje #kreativitet #tegning #udfordring #diy #højskole #højskoleliv #påhøjskole
Forrygende introfest runder opholdets første uge af. Det her bliver godt !
📸: Darius Kinderis 
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #fest #højskole #højskoleliv #sammenhold #fællesskab #altergodt #party #weekend #fordivielskermidtogvestjylland #bjerringbro
Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.