Keramik

På linjefaget Keramik får du håndværksmæssige færdigheder, som gør dig i stand til at udvikle ideer i arbejdet med leret.

Faget er for alle, nybegyndere og øvede, som har lyst til at arbejde undersøgende og eksperimenterende med teknik, materialer, design og formudvikling.

Du bliver undervist i mange af keramikkens formgivningsteknikker; modellering, pladeteknik, drejning, kvætsning og støbning. Værkstedet er udstyret med 2 el-ovne, som du vil få undervisning i at pakke og betjene, og der vil ligeledes være undervisning i forskellige dekorationsteknikker og glasurarbejde.

Vi arbejder praksis- og værkstedsorienteret  i højskolens helt nye veludstyrede værksted, og ved at veksle mellem bundne og frie opgaver vil du opnå en god materialeforståelse og godt teknikkendskab.

I undervisningen vil der være inspirationsoplæg, opgaver og værkstedsdemonstrationer. Vi vil i fællesskab kigge på professionelle udøvere og keramikeres arbejde. Der vil være god tid til at fordybe sig i værkstedsarbejdet, og tværfaglige projekter vil åbne op for samarbejde med andre linjefag.

Med god indsigt i den keramiske proces og materialer får du kundskaber, som gør dig i stand til at udvikle dit personlige udtryk og omsætte din ide til form.


Linjeansvarlig: Agnethe Bigum
E-mail: agnethe@nrgaard.dk

Først 5 km kuperet løbetur i skoven og så hjem på højskolen til en omgang TRX !
Fed start på forårets valgfag
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #trx #trxdanmark #fordivielskermidtogvestjylland #fællesskab #sammenhold #træning #sport #udfordring
Skemaet for foråret gennemgås. Der er mange fede fag at vælge imellem. Skemaet kører i halvdelen af semestret. Herefter vælges nye valgfag til den sidste periode af opholdet.
.
#nrgaards #nørgaardshøjskole #nyeelever #introdage #intro #forår2022 #forår22 #oplevelser  #udfordringer #vihardetgodt #nystart
Kære kommende elever.

Vi ved, at mange af jer lige nu spørger jer selv, om vi kommer til at kunne starte som planlagt søndag den 16. januar.

Til det kan vi svare, at det forventer vi, hvilket bekræftes af de udmeldinger vi i dag har fået fra vores fællesforening, Folkehøjskolernes Forening Danmark. 

Med Covid-19 ved man dog aldrig, og vi vil holde jer orienteret, hvis situationen ændrer sig.

Husk at tjekke jeres indbakker inkl. spambakken om der er nyt fra os. Hertil sender vi den vigtigste information, og allerede midt i december sendte vi den seneste opdatering frem mod semester-start. Der findes vigtige oplysninger i nyhedsmailen, der er sendt via Mailchimp, så få den læst, hvis du ikke allerede har gjort det.

Vi glæder os til at se jer.

Mange hilsner fra Nørgaards Højskole.
Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.