Kreativ påske og familiehøjskole på Nørgaards Højskole
På dette kursus kan I være kreative sammen på tværs af generationer. Der er lagt op til et energifyldt og hyggeligt kursus, hvor I får mulighed for at fordybe jer i flere forskellige kreative aktiviteter.
I kommer til at prøve tre forskellige værksteder: Keramik, Kunst og Tekstil.
I keramikværkstedet kommer I til at give nyt liv til gammelt porcelæn. Her kan I prøve at dekorere second-hand porcelæn med keramiske transfertryk! Transfertryk er en dekorationsteknik til keramik, brugt både i industrien og på unikaværker. Vi skal arbejder med et stort udvalg af forskellige motiver og farver, som sammensættes i et personligt design og påføres keramikken. En efterfølgende brænding sikrer at trykkene smelter sammen med den eksisterende glasur, og designet bliver permanent og klar til brug. At blande de klare farver og finurlige mønstre fra transfertrykkene med den ofte fint detaljerede eller farvede second-hand porcelæn, giver et karakterfyldt udtryk til værkerne.
I Kunstværkstedet kommer I til at arbejde med kunstneriske processer, materialeundersøgelser og eksperimenter. I får afprøvet nye måder at lave billeder på og kommer til at bruge utraditionelle redskaber undervejs.
I Tekstilværkstedet handler det om at producere forskellige brugsgenstande, at genanvende gamle materialer og afprøve nye teknikker.
Undervejs kommer I både til at lave noget sammen og hver for sig. I kommer til at transformere en t-shirt, genanvende jeres gamle strømper og lave et stort fællesværk. Vi skal også på udflugt til Museum Jorn i Silkeborg. Her skal vi udforske Asger Jorns kreative måder at skabe billeder på og selv afprøve, hvordan det er gået for sig.
Kreativ påske og familiehøjskole er for alle, hvadenten man er superkreativ eller bare godt kunne tænke sig at hygge sig sammen med kreative aktiviteter. Vi glæder os til nogle skønne og lærerige dage, hvor vi blandt andet skal indtage vores helt nye værkstedsfaciliteter til keramik.
Medbring:
- En kop / tallerken / figur i porcelæn. Der må gerne være motiver og mønstre på i forvejen.
- En gammel t-shirt, som du ikke længere bruger, og som du har lyst til at genanvende.
- Alle dine enlige strømper, som mangler en makker. De må gerne være gamle, men skal være vaskede.
Undervisere:
På Keramikværkstedet underviser Britta Hansesgaard, som til daglig står for Linjefaget Keramik på Nørgaards Højskole. Hun er keramikeren og designeren bag bl.a. serien ’Clay Matters’. Brittas keramik er udformet i et tidløst formsprog med afbalancerede linjer og en undersøgende tilgang til materialerne og produkternes funktion. Hun har produceret keramik i over 10 år, og er uddannet Bachelor of Arts (Hons) Ceramic Design på Central Saint Martins College of Art and Design i London, England.
På Kunstværkstedet underviser Ulrik Myrtue, som til daglig underviser på linjefaget Kunst på Nørgaards Højskole. Som aktiv indenfor den såkaldte Intervention Art står Ulrik for en meget moderne og fri tilgang til kunsten som begreb. Byrummet og den menneskelige interaktion er centrale elementer i hans måde at arbejde på.
På Tekstilværkstedet underviser Jane Ingerslev, som er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding og har en bachelorgrad i Etnografi (fra Aarhus Universitet) Desuden har hun en lang række kortere kurser i broderi bla. fra London. Hun er ansat som adjunkt på VIA Design i Herning, hvor hun underviser i broderi, design og kulturfag og er kreativ iværksætter. Hun driver kulturstedet Paulunet.dk i Viborg C, sammen med sin kæreste hvor de afholder workshops og kulturelle arrangementer.
Kursusleder: Karen Friis
Vi glæder os til at se jer,
Hilsen Britta, Ulrik, Jane, Karen og kursusassistenterne.
(NB. Børn skal minimum være 7 år og op til 15 år, og der kan maksimalt tilmeldes to børn per voksen deltager)