Køkken og kostpolitik

Maden på Nørgaards Højskole er noget helt særligt. Morgen, middag og aften er der buffet i højskolens spisesal. Her arbejder køkkenet på at servere sund og varieret hverdagsmad, som følger Fødevarestyrelsens 10 kostråd.

Nørgaards Højskole har fokus på bæredygtighed, og har derfor også en ambition om at inspirere alle til at spise mere grønt. Vi bestræber os på at servere måltider, som er rige på smag og proteiner, og som kan give nye, inspirerende madoplevelser.

Det er vigtigt for os, at maden fremstilles af friske, overvejende økologiske råvarer. At den appellerer til sanserne og er smagfuld, farverig og inspirerende. Vi er kreative med at få alle råvarer brugt og har stort fokus på at minimere madspild.

Vores køkken arbejder med årstidens frugt og grønt. Der er fokus på at tilberede mest muligt fra bunden. Køkkenet bager surdejsbrød, hvedebrød, boller, morgenbrød, glutenfrit brød, knækbrød og kager. Vi koger marmelader og sylter rødbeder, rødkål og agurkesalat. Vi rører remoulade, dressinger og forskellige typer af hummus, dip og pesto. Vi brygger hjemmelavede ingefærshots og fermenteret kefirdrik med frugtsmag.

Vi går meget op i hygiejne og gode råvarer. Derfor har vi naturligvis en glad smiley.

Du er altid velkommen til at komme ud i køkkenet, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til maden. Vi lytter og hjælper gerne.

Allergier

Når du tilmelder dig et højskoleophold eller ugekursus, vælger du samtidig kosttype (ingen kosthensyn, vegetar, veganer, laktoseintolerans, cøliaki). Køkkenet kan desværre ikke imødekomme andre kosthensyn og har ikke mulighed for at opfylde ønsker til selvvalgte diæter som fx Keto, stenalderkost, antiinflammatorisk kost osv.

Vi serverer buffet morgen, middag og aften. Her fremgår det, hvilke allergener der er i de enkelte retter.

Da vi har rigtig mange forskellige kostbehov, er det desværre ikke altid muligt at servere et  lige så stort udvalg for dig med specifikke allergier.

På morgenbordet har vi glutenfrit brød samt havredrik og laktosefri yoghurt.

Til frokost er der ligeledes glutenfrit brød.

Der vil ikke være særlig kost til diverse desserter, kaffepauser osv. Her tilbyder vi frugt eller nødder.

Du er velkommen til at låne plads i køleskab eller fryser, hvis du selv medbringer specialkost.

Det er en god idé at komme ud i køkkenet i forbindelse med dit første måltid på højskolen. Så kan vi få nærmere information om dine allergier og sammen skabe det bedste udgangspunkt for måltiderne i løbet af ugen.

Her vil du også få oplyst, om du skal hente maden i køkkenet eller på buffeten.

Køkkenleder:
Dennis Navntoft

Mail:
[email protected]

Mangler du svar på noget?

Vi er her næsten 24-7, så send dine spørgsmål om højskoleophold her, og så vender vi tilbage til dig snarest.