Det levende køkken – med biologien som køkkenredskab

Se program m.m. – klik her

SURDEJSBRØD –  FERMETERING – KOMBUCHA – YOGHURTER – OSTE

Hele ugen skal vi arbejde sammen i skolens nye flotte og praktiske madværksted og bryggeri med surdejsbrød, fermetere, lave kombucha, yoghurt og  andre spændende ting.

Så vidt muligt vil vi naturligvis inddrage råvarer fra lokale producenter og årstidens madvarer. Det kan også være, at vi sanker fra naturen omkring højskolen.

På kurset dykker vi ned i køkkenets biologi, det er ønskelige bakterier og svampe men også enzymer, som vi bruger til bl.a. at lave ost. Vi taler selvfølgelig om, hvad der er ’godt’ og ’skidt’, men mest af alt går vi i madværkstedet og får en masse erfaringer med forskellige typer mad og drikke, som er fremstillet vha. bevidst omgange med mikro-organismer og enzymer.

Vores mål er at du, når ugen er omme tager hjem med en fysisk bagage i form af klirrende glas og flasker fyldt med boblende væsker og grøntsager.
Men det vigtigste du får med hjem er ny inspiration og viden om bedre udnyttelse af råvarer og deres egenskaber, nyttige færdigheder, som straks kan implementeres i din egen husholdning.

Alt i alt en udvidet viden om hvad det ér, som bobler og vokser i glassene. Og du vil nu kunne jonglere frit med ord som fermentering, kombucha, mælkesyrebakterier, denaturering, gær og svampe.

Og når man kan det, så er man klar til ikke bare at følge en opskrift men også til at udvikle og eksperimentere videre selv.

Der er bakterier og svampe overalt i og omkring os. At de optræder i køkkenet det ved enhver, som har prøvet at åbne et marmeladeglas til en plet af mug, at opdage at rugbrødet i posen har fået et grønligt skær, eller at skærepålægget i køleskabet har fået en slimet overflade.

De mikro-organismer er vi ikke så interesserede i. Men samtidig køber vi ost, som bevidst er fyldt med skimmel, indtager gladeligt yoghurt med levende bakterier, spiser sauerkraut lavet af mikrober, og brød var altså ikke helt det samme, hvis ikke der havde været gær med i fremstillingsprocessen.

Disse bakterier og svampe er både med til at raffinere smagen af maden og i flere sammenhænge er de formodentligt direkte gavnlige for helbredet.

Udover undervisning i madværkstedet vil ugen byde på spændende højskoleoplevelser, morgensamling, foredrag, udflugt, musik, højskolesang, fællesskab og humør.

KursustitelUge nr.Start datoSlut datoPrisPris børnTilmelding
Det levende køkken1006/03/2212/03/224750Klik her
Det levende køkken2810/07/2216/07/224750Klik her
Det levende køkken4720/11/2226/11/224750Klik her
Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies Privatlivspolitik

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk