Mountainbike på danske spor

Tæt på Nørgaards Højskole i Bjerringbro ligger flere af de bedste danske mountainbikespor, som byder på udfordringer og oplevelser for alle, som vil cykle på MTB, uanset om du er nybegynder, let øvet eller øvet.

Kursets mål er at give dig kendskab til nogle af Danmarks bedste mountainbikespor og den natur og historie, de er omringet af samt masser af gode højskoleoplevelser.

Sporene er nogle af landets bedste mountainbikespor med masser af højdemeter, pump tracks, berms, fede nedkørsler og lækre detaljer, indtryk, energi og god motion.

Vi kommer blandt andet til at køre sporene:

  • Vandværksbakkerne og Hjermind Skov nær Bjerringbro,

  • Nord- og Vestskoven nær Silkeborg,

  • Søhøjlandet ved Gjern

  • Fussingø nær Randers.

På vores daglige ture vil der være indlagt sjove cykellege, tekniske øvelser, gennemgang af regler for færdsel på MTB, kørsel i forskellige områder/terræner m.m.

Vi vil primært køre på ruter markeret med blå pil. Spor markeret med blå pil består af grusveje og singletracks. Der er moderate stigninger, men kan omfatte korte stejle strækninger. Belægningen kan være løs, mudret, ujævn med mindre rødder og sten.

Undervejs på turene ude i naturen vil instruktøren også fortælle om de områder, vi færdes i. Vil vi også bruge tid på at tale om de ting som sker med os, når vi cykler, bevæger os i naturen og bruger kroppen, både mentalt og fysiologisk.

Mountainbike og cykelhjelm
Du kan enten selv medbringe din egen MTB på kurset eller leje en MTB af skolen. Det er dit ansvar at sørge for din egen cykles stand og funktionalitet. Alle deltagere skal bære cykelhjelm, når der cykles på kurset. Leje af cykel og cykelhjelm for hele ugen er 500 Kr. Alle vores MTB er med front-suspension.

Udover cykelturene skal vi også have foredrag, højskolesang, bevægelse, musikalsk højskoleaften, godt samvær og gode grin, og det hele kan krydres med en tur i vores svømmehal og sauna, et smut i fitnessrummet, eller blot flade ud i sofaerne i pejsestuen med en anden artsfælle og en kop kaffe eller et glas rødvin. Der vil også være en MTB-Caféaften, hvor vi får gode om vedligeholdelse og reparation. Der vil også være tid til at dele træningstips og cykelanekdoter.

Der skal nok blive tid til det hele.

 

Er I en større gruppe, virksomhedsforening eller cykelklub og er interesseret i at få tilbud på et cykelophold/træningslejr (landevej/MTB) er I meget velkommen til at kontakte os via mail: ta@nrgaard.dk eller telefonisk på 86 68 23 00.

KursustitelUge nr.Start datoSlut datoPrisPris børnTilmelding
Mountainbike - på danske spor2703/07/2209/07/224750Klik her
Mountainbike - på danske spor3131/07/2206/08/224750Klik her

 

Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.