Køkken & Kostpolitik
Nørgaards Højskoles køkken lægger vægt på varieret og sund kost.
• Vi serverer sund og varieret hverdagsmad
• Dagens hovedmåltider serveres som buffet, med et bredt udvalg
• Vi er opmærksomme på, at dagens måltider skal give mulighed for at følge de 10 kostråd
• Vi anvender sæsonens frugt og grønt
• Vi sikrer høj råvarekvalitet og god hygiejne
• Vi har, i forbindelse med aftenmåltidet, en ugentlig ”fiskedag” med frisk fisk fra Vesterhavet samt en ugentlig ”kødfri” dag, hvor vi hylder de friske danske grøntsager, tvistet med proteinholdige bønner, linser etc.
• Vi tilbereder mest muligt fra bunden. Det vil sige, at vi bl.a. selv:
– bager surdejsbrød, hvedebrød, boller, rugbrød og kager
– koger marmelader og sylter rødbeder, rødkål og agurkesalat
– rører remoulader og dressinger samt diverse vegetariske og veganske hummus, dips og pestoer
Hver dag er der mulighed for at kunne vælge kødfrie retter, både frokost og aften. Alle er velkomne til at smage.
Derudover er der særskilte veganske retter til frokost og aften, som er forbeholdt elever og kursister, som har tilmeldt sig denne ordning.
På morgenbordet har vi glutenfrit brød samt laktosefri alternativer til mejerivarer. Til frokost er der ligeledes glutenfrit brød.
Ved allergier og lignende, som kræver yderligere hensyn fra vores køkkens side, skal der foreligge en lægeerklæring, og dette skal oplyses til højskolen i forbindelse med tilmelding.
Øvrige kosthensyn som ikke umiddelbart kan imødekommes ved at vælge fra vores varierede buffet, pålægges et ekstra omkostningsgebyr på. kr. 100 om ugen pr. kosthensyn.
Man er altid velkommen til at komme ud i køkkenet, hvis man har spørgsmål eller kommentarer til maden. Vi lytter og hjælper gerne.
Vi tager gerne imod bestillinger på festmiddage.
Køkkenleder: Dennis Navntoft