Patchwork og højskole på Nørgaards Højskole

Læs brochure – klik her

Patchwork er en gammel teknik, hvor man syr stofrester og slidt beklædning sammen til større stykker, f.eks. tæpper og duge. Stoflapperne klippes typisk i forskellige geometriske former som kvadrater, rhomber, trekanter og sekskanter inden de sys sammen i dekorative mønstre. Som regel afsluttes et patchworktæppe med at man quilter det.

Oplev en hel uge med mulighed for fordybelse i den unikke patchworkverden. Alle kan være med, både nybegyndere og de mere øvede. Ugen vil byde på opgaver for nybegynderen såvel som den øvede. Helle medbringer en del færdige ting som inspiration.

Patchwork sykit til alle deltagere
På kurset er der inkluderet et sykit til en ”kærestedug” (materialer og opskrift). Kittet egner sig bedst til maskinsyning. Er du ikke så vant til at sy patchwork/quilt på maskine, skal du nok komme efter det, inden ugen er omme. Vi bruger tid på kittet i løbet af ugen, så du er sikker på at komme godt i gang.

Tips, tricks og teknik
Helle gennemgår forskellige teknikker f.eks. forskellige måder at sy blokke på, sjov med linealer, hvordan man afslutter en quilt (quilt og lukkekant), paperpiecing, applikation…..

De forskellige teknikker vises i en færdig ting som en pude, dækkeserviet, lille taske eller lign, men kun fantasien sætter grænser for, hvad dine ”prøver” skal bruges til. Der vil hovedsageligt blive arbejdet med maskinsyning men på et niveau der passer dig.

Underviser Helle Schrøder
Helle Schrøder er uddannet lærer og har arbejdet som sådan i mange år, både i folkeskolen, efterskole, aftenskole og højskole. Helle har altid været igang med en eller anden form for håndarbejde, men har de seneste godt ti år, arbejdet mest med quilt og patchwork.

 

Det er også muligt at komme på et af vores weekendkurser i patchwork. Læs mere, klik her.

 

KursustitelUge nr.Start datoSlut datoPrisPris børnTilmelding
Patchwork og højskole4507/11/2113/11/214675venteliste - ring venligst
Patchwork og højskole606/02/2212/02/224750Klik her

 

 

 

Spørg os 24/7..!

Vi er her næsten hele tiden, så spørg her og vi vender tilbage til dig snarest.