Forsyn dig selv
Kunne du tænke dig at tage ansvar for en større del af din fødevareforsyning? Her er en højskoleuge, hvor vi begraver os i det. Vi arbejder med praktikken bag at dyrke mad i egen vindueskarm, altan eller have, vi henter mad i naturen og går i køkkenet for at få det til at holde sig.
At være selvforsynende kan synes lige dele romantisk og overvældende. Og er nok i realiteten relativt få forundt, samt kræver adgang til et stykke jord af en vis størrelse.
Dette kursus har fokus på at finde veje et sted imellem den ultimative selvforsyning versus en total afhængighed af supermarkedet.
For måske handler det ikke om, at du skal dyrke alting selv, men at få øjnene op for at hente mange flere råvarer hos lokale producenter i sæsonen, sanke mere i naturen og blive bedre til hengemme hjemme i køkkenskabene. Både så der er mad på hjemmelageret men også, at når man spiser noget med jordbær, så er det altid bær plukket en dansk sommerdag.
Og så skal vi selvfølgeligt tale meget om planter, dyr, mængder, sæsoner mm. Så alle går hjem med en god liste af ideer at arbejde med i egen hverdag. Uanset om hjemmet er lejlighed eller landsted.
Kurset kommer til at foregå fordelt mellem højskolen og underviserens egen ’bondegård’, som ligger ca. 20 km. Fra højskolen
Udover undervisning i madværkstedet, nyttehaven i Hinge og sanketure i naturen vil ugen byde på spændende højskoleoplevelser, morgensamling, foredrag, udflugt, musik, højskolesang, fællesskab og humør.
Kursustema | Uge | Startdato | Slutdato | Pris | Tilmelding |
---|---|---|---|---|---|
Forsyn dig selv | 33 | 10/08-25 | 16/08-25 | 5.425 | Klik her |
