I Pramdragerens fodspor
Med udgangspunkt fra Nørgaards Højskole skal vi vandrer langs den gamle træksti ved Gudenåen.
Siden middelalderen har de danske vandløb fungeret som vigtige transportveje. Pramfarten var omgivet med eventyrets glans, og det skulle være stærke mænd, der skulle holde til pramfartens strabadser. Man kunne blive „Lejesvend” på en pram og siden stige til „Pramkarl”, men for en pramkarl var det nedværdigende at være lejesvend. Vi skal ikke trække en pram op af Gudenåen, men høre fortællinger om pramdragerne og opleve den unikke natur.
På vores vej vil vi komme til Gudenåcentralen, hvor vi skal høre historien om det fantastiske anlæg, som ligger for enden af Danmarks største kunstige sø. Gudenåcentralen har siden 1921 har produceret forureningsfri el baseret på vandkraft fra Danmarks største kunstige sø, Tange Sø.
Efter rundvisningen og kaffe fortsætter vandreturen over dæmningen ved Tange Sø og igennem skoven, indtil vi kommer ud ved Skibelund mølle. Herfra går vi på sydsiden af Gudenåen ind mod Bjerringbro og hjemad mod højskolen. Siden middelalderen har de danske vandløb fungeret som vigtige transportveje. Pramfarten var omgivet med eventyrets glans, og det skulle være stærke mænd, der skulle holde til pramfartens strabadser. Man kunne blive „Lejesvend” på en pram og siden stige til „Pramkarl” men for en pramkarl var det nedværdigende at være lejesvend. Vi skal ikke trække en pram op af Gudenåen, men høre fortællinger om pramdragerne og opleve den unikke natur.
Varighed ca. 4 timer inkl. eftermiddagskaffe, pauser og fortælling.
Vandreturens længde er ca. 10-12 km.
Denne udflugt er på programmet – uge 28, 38 og 39,