Det grønne køkken

Sæson, smag og sensorik – det er nogle af de spændende områder vi skal dykke ned i i ugekurset “Det grønne køkken”.

Hele ugen går vi i madværkstedet og kokkererer med udgangspunkt i årstiden grøntsager tilsat bælgfrugter, nødder, mejeriprodukter, æg, krydderier og masser af krydderurter.

Vi lader os inspirere af verdens smagfulde køkkener, tilsætter så vidt muligt lokale råvarer og hvad vi kan sanke i naturen omkring højskolen eller hente ved den lokale økologiske avler. Hvad er egentlig natur og kultur, når det kommer til vores mad og måltider?

Vegetarretter

Vegetarmad har i de senere år oplevet en stigning i popularitet, og med god grund. Ikke kun er vegetarisk kost godt for vores helbred og miljøet, det giver også mulighed for at udforske en verden af smag og sensorik, der kan være lige så tilfredsstillende som enhver kødbaseret ret. En af de mest spændende aspekter ved vegetarmad er at bruge sæsonens friske råvarer som udgangspunkt for at skabe lækre måltider. Dette giver ikke kun en smagfuld oplevelse, men også en forbindelse til naturen og en forståelse for, hvordan forskellige ingredienser kan harmonisere på en tallerken.

Tekstur

Konsistens og tekstur er væsentlig, når grønsagerne skal have mere plads på spisebordet i nye og klassiske retter. Mæthed, mundfølelse og nye proteinkilder skal der til. Det skal vi undersøge, udfordre og udforske. Er der egentlig forskel på, hvordan en kikært og en lollandsk rossin opleves?

Bælgfrugter som kikærter, linser og bønner er fremragende kilder til protein og fiber, og de tilføjer en dejlig konsistens til retter. Nødder som mandler, valnødder og cashewnødder giver en dejlig knas og en nøddeagtig smag. Mejeriprodukter som ost og yoghurt kan tilføre en cremet konsistens og en salt smag, mens æg kan bruges til at binde retter sammen og give dem en fluffig konsistens.

Smag

Når det kommer til at tilføje smag til vegetariske retter, er krydderier og krydderurter afgørende. De kan transformere en simpel grøntsagsret til en kulinarisk oplevelse.

Krydderier som spidskommen, koriander, gurkemeje og paprika kan tilføre dybde og varme til dine retter. Krydderurter som basilikum, rosmarin, timian og koriander tilføjer friskhed og aroma.

Vi skal eksperimenter med forskellige kombinationer og måske opdage din personlige smagspræference.

Underviser i madværksteder er line munkholm
Line er professionsbachelor i ernæring og sundhed og studerer en master i naturbaseret terapi og sundhedsfremme. Line har mange års erfaring med det grønne køkken og undervisning, hvor grøntsagerne er i fokus. Hjemme i Langå bliver køkkenhaven og skovhaven dyrket ud fra de permakulturelle principper og bidrager sammen med et lille hønsehold til en delvis selvforsyning.

KursustitelUge nr.Start datoSlut datoPrisPris børnTilmelding
Det grønne køkken3525/08/2431/08/245275Klik her
Det grønne køkken4503/11/2409/11/245275Klik her
Mangler du svar på noget?

Vi er her næsten 24-7, så send dine spørgsmål om højskoleophold her, og så vender vi tilbage til dig snarest.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies Privatlivspolitik

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk